Gert-Jan den Besten

Fotografie

Send an Email
(optioneel)
Overige gegevens:

Gert-Jan den Besten is geboren op 3 december 1960 te Rotterdam. 

Op zijn 16e is de liefde voor het fotograferen begonnen in een echte "Doka"  , dwz donkere kamer, van zijn vader. Doordrukken, tegenhouden, zelf filmrolletjes vullen om de kosten te drukken. En als het moest kon hij met de Durst 645 ook nog onthoeken. De basis voor de digitale fotografie was daarmee gelegd.  Gert-Jan fotografeert het liefst mensen. Heeft een eigen studio, maar trekt er ook op uit. Straatfotografie (zie vrij werk) vindt hij vooral leuk omdat Gert-Jan een mensen-mens is. Eerst een praatje en dan gewoon vragen of je een portret mag schieten. Dat geeft de meest intieme foto's. Maar ook andere onderwerpen zoals architectuur- en landschapsfotografie behoren tot zijn domein..

Gert-Jan was op zijn 18-e levensjaar al politieagent. Eerst in Papendrecht en later bij de bekende Porsche-groep (nu KLPD) te Driebergen. En persoonsbeveiliger bij de Veiligheidsdienst van het Koninklijk Huis. Daarna 26 jaar professioneel onderhandelaar en nu MfN-registermediator met specialisaties: arbeids- , zakelijke, samenwerkings- , bouwconflicten, nalatenschappen, VVe's en herstelbemiddeling in het strafrecht.(zie www.denbestenmediation). Bovendien is Gert-Jan geaccrediteerd rechtbankmediator. Daar komen de zwaarste zaken vandaan. 

Wil je een mooi portret? Vraag naar de mogelijkheden. Samen maken we de beste plaat!

 

Apparatuur

Gert-Jan den Besten fotografeert al jaren met Canon. Daarvoor met een Nikon (Nikkormat) en Bronica. Door de digitalisering van de fotografie heeft hij in eerste instantie een Canon 5D aangeschaft. Deze camera heeft 12.7 megapixels. Maar de detailweergave van de Bronica (4,5x6 cm rolfilmcamera) werd gemist en daarna werd een Canon 5D Mark II aangeschaft. En onlangs de nieuwste Canon 5D mark IV met 30,4 MP. Inmiddels overgestapt naar de Canon R5 (45 MB) met bijbehorende top lenzen voor portret- straat- en sport en natuurfotografie. RF28-70 2.0, RF 100-500 en de EF 11-24. Eindelijk weer de detailweergave die met de oude rolfilm ook bereikt werd. Foto's kunnen worden "opgeblazen" tot wandformaat. Tot slot een uitgebreid arsenaal aan flitsapparatuur van Profoto, die ook mobiel te gebruiken is voor studio op locatie.
Wil jij als bedrijf een headshot (portretfoto's voor websites, linkedinn of magazines) of bedrijfsfotografie? Mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bel (06-23382097)voor een kennismakingsgesprek. Samen kijken we hoe we jouw bedrijf, het personeel het beste in foto's kunnen weergeven. Leuk om samen het creatieve proces vorm te gaan geven.